ograje-za-vrtove

Ograje za vrtove in njihova sestava: aluminij je najboljši material

Ograje za vrtove so okrasni in hkrati zaščitni element hiše. So trpežne, zahtevajo malo vzdrževanja in lahko izboljšajo sodobno estetiko zunanjosti vašega domovanja. Če iščete material, ki bo trpežen in se bo lahko zoperstavil vremenskim dejavnikom, so lahko aluminijaste vrtne ograje popolna rešitev za vaše potrebe. Poglejmo si nekaj njihovih največjih prednosti:

1. Vzdržljivost: aluminij je močan in vzdržljiv material, ki lahko prenese zahtevne vremenske razmere, vključno z močnim dežjem, snegom in vetrom. Prav tako je odporen proti rji, koroziji in gnitju, zaradi česar je trpežna in dolgotrajna izbira materiala za ograje za vrtove.

2. Malo vzdrževanja: Za razliko od lesenih ograj, ki zahtevajo redno barvanje ali poliranje, aluminijaste različice potrebujejo zelo malo vzdrževanja. Ni jih treba zaščititi proti zajedavcem ali drugim škodljivcem in ne gnijejo ali se zvijajo kot lesene ograje za vrtove.

3. Vsestranskost: Aluminijaste vrtne ograje so na voljo v najrazličnejših slogih, barvah in teksturah, kar olajša iskanje popolne ograje, ki ustreza okolici vašega doma. Prav tako jih je mogoče prilagoditi poljubni velikosti ali obliki vašega zemljišča.

4. Varnost: Izdelki iz aluminija lahko vaši lastnini nudijo dodatno oziroma višjo raven varnosti. Težko jih je preplezati, zaradi svoje vzdržljivosti in robustnosti pa odvračajo vsiljivce.

5. Okolju prijazen: aluminij je trajnosten material, ki ga je mogoče reciklirati. Za proizvodnjo potrebuje manj energije kot drugi materiali in se lahko ob koncu življenjske dobe reciklira. Tako boste s to izbiro tudi poskrbeli za manjšo okoljsko obremenitev.

ograje-za-vrtove-iz-aluminija

 

Zunanje vrtne ograje so lahko tradicionalne, zaščitne ali okrasne

Zunanje vrtne ograje torej predvsem razmejujejo oziroma varujejo vašo posest od sosednjih. Glede na sloge in namembnost razlikujemo naslednje vrste:

1. Tradicionalne: so klasična možnost, ki se poda hišam s tradicionalno zasnovo in obliko. Na voljo so v različnih stilih in barvah ter lahko vsakemu objektu dodajo pridih elegance.

2. Zaščitne: različice, ki varujejo vašo zasebnost, so odličen način za ustvarjanje privatnega zunanjega prostora. Gre za nekoliko bolj visoke in impozantne modele, ki so na voljo v različnih slogih, od modernih do tradicionalnih, in jih je mogoče prilagoditi vsaki velikosti parcele.

3. Okrasne: vašemu domu dodajo edinstven pridih. Na razpolago so v različnih vzorcih, oblikah in velikostih, z njimi pa lahko ustvarite popolnoma unikaten videz vašega objekta. Izdelane so lahko po meri, kar pomeni, da z njimi resnično poudarite svojo osebno noto, ko pride do dizajna.

4. Pregrade za bazen: Če imate na svojem zemljišču bazen, je zaradi varnosti pomembno, da namestite tudi zaščitno pregrado. Priljubljena izbira je varianta iz aluminija, saj je trpežen material, ki ga ni treba vzdrževati in hkrati izboljša videz vašega bivališča.

zunanje-vrtne-ograje-iz-aluminija

Nasveti za izbiro prave moderne alu ograje za vrtove

Sodobno oblikovane zunanje vrtne ograje, ki zahtevajo le malo vzdrževanja, so odlična izbira za dodelan in zaščiten zunanji del vašega bivališča. Na voljo so v različnih stilih, barvah in teksturah ter jih je mogoče prilagoditi vsaki velikosti ali obliki zemljišča. Ne glede na to, ali iščete tradicionalno različico ali želite bolj kot ne zavarovati svojo zasebnost, ob nasvetu strokovnjaka sigurno najdete izdelek za vas. Za konec pa preberite še naših nekaj namigov, ki vam bodo izbiro zagotovo olajšali:

1. Upoštevajte slog: izberite izdelek, ki se ujema s slogom vašega doma. Če imate moderen objekt, si omislite takšno različico, ki dopolnjuje elegantne linije in minimalizem.

2. Izberite pravo višino: izberite opcijo, ki je prave višine za vaše potrebe. Če želite zasebnost, izberite višjo različico. Če želite pred mimoidočimi pokazati svoje zemljišče, izberite nižjo varianto.

3. Razmislite o barvi: izberite barvo, ki dopolnjuje obstoječo barvno shemo vašega doma.

4. Spoznajte lokalne predpise: Pred namestitvijo se pozanimajte, ali za nekatere posege potrebujete gradbeno dovoljenje ali druga potrdila s področja gradbene zakonodaje.

aluminijaste-vrtne-ograje