vhodna vrata za stanovanje

Vhodna vrata za stanovanje – kvalitetna lesena vhodna vrata

Vhodna vrata za stanovanje – kako izbrati lesena vhodna vrata?

Vhodna vrata za stanovanje že dolgo niso več zgolj kos opreme našega doma. So del naše osebnosti in stila stanovanja, v katerem živimo. Vhodna vrata v stanovanje so nekaj, kar našemu domu doda tisto piko na i, ki jo iščemo. S pravo izbiro vhodnih vrat smo lahko individualni, elegantni, celo predrzni ali pa enostavno tradicionalni. Kljub vsemu pa sam izgled vhodnih vrat za stanovanje ni vse. Pozabiti ne smemo na varnost in toplino, ki nam jo vrata ponudijo.

 

vhodna vrata v stanovanje

Pri izbiri vhodnih vrat za stanovanje se velikokrat zatakne že pri odločitvi o materialu. Trg nam dan danes namreč ponuja številne rešitve, ki vsebujejo tudi mešanice različnih materialov. Kljub pestri izbiri les še zmeraj ostaja tista klasična izbira, ki nikoli ne razočara. Najpogostejši les, ki se uporablja za izdelavo vrat, je les oreha, češnje, hrasta, mahagonije, javora, bora in jelke.

Lesena vhodna vrata za stanovanje nam lahko ponudijo številne prednosti

Lesena vhodna vrata za stanovanje se lahko pohvalijo s številnimi prednostmi. Ena izmed njih je vsekakor dovršen izgled, ki je lahko minimalistično moderen ali ekstravagantno bogat. Lesena vhodna vrata za stanovanje nam lahko ponudijo tako ravne in ostre linije kot tudi številne bogate detajle – vse je odvisno od okusa posameznika.

 

Kljub vsemu pa se moramo ob izbiri lesenih vhodnih vrat za stanovanje zavedati, da le-ta potrebujejo nekoliko več pozornosti, kot bi jih sicer namenili kovinskim ali PVC vhodnim vratom v stanovanje. Vrata iz masivnega lesa je treba enkrat letno natančno pregledati glede znakov poškodb ali obrabe. Po potrebi je morebitne poškodbe potrebno čim prej sanirati.

Lesena vhodna vrata za stanovanje so zaščitena s številnimi premazi

Dejstvo je, da so vhodna vrata v stanovanje obdelana s številnimi zaščitnimi premazi, ki podaljšujejo njihovo življenjsko dobo. Kljub vsemu pa je priporočljivo, da jih zaščitimo z nadstreškom, saj bo tako izpostavljenost vremenskim vplivom veliko manjša.

lesena vhodna vrata za stanovanje

Vhodnim vratom v stanovanje lahko piko na i dodamo z različnimi dodatki

Vhodna vrata za stanovanje lahko dodatno popestrimo in jim dodamo tisto piko na i, ki smo jo iskali. Večina podjetij nam dan danes ponuja možnosti izbire med različnimi kljukami in držali, ki bodo naša lesena vhodna vrata vzdignila iz povprečja. Seveda večina podjetij, ki se ukvarja s proizvodnjo vhodnih vrat za stanovanje, ponuja tudi možnost kombinacije različnih materialov. Tako se lesu odlično poda detajl iz stekla ali aluminija, vse popularnejši pa je tudi stranski element pri vhodnih vratih v stanovanje.